En modeblogg är en perfekt blogg för dig som behöver extra inkomst. Det är många som tjänar pengar på att blogga, även om få personer kan försörja sig på det på heltid. Du ska nu få tips på hur du kan använda din modeblogg som en inkomstkälla.

Tjäna pengar på din blogg

Det enklaste sättet att tjäna pengar på din blogg är genom annonser. Det innebär att du anmäler dig till ett affiliateprogram och där väljer vilka annonser du vill ha på din blogg. Ett annat sätt är att använda google Adsense – då behöver du inte göra något mer än anmäla dig till programmet, och sedan sköter Google Adsense om vilka annonser som kommer upp. Du får sedan betalt då personer klickar på annonserna och köper något. Då modebloggar handlar om kläder, alltså fysiska saker, så är det ett bra bloggämne för att generera inkomst.

Besökare

För att tjäna pengar på din modeblogg måste du dock ha ganska många besökare. Det innebär att du kan behöva se över din blogg och skriva mer målmedvetet – både för att få fler läsare och för att dina läsare ska vilja klicka på annonserna. Det bästa sättet att få fler besökare är genom att ge dina läsare något, t.ex. bra tips. Om du har upptäckt att du kan hämta ut recept online och sedan få dina mediciner skickade hem till dig, så är det en kunskap som du kan erbjuda dina läsare – då har du gett dina besökare tips om en bra service som underlättar deras liv. Detsamma gäller om du hittat en bra affär med snygga kläder som du gillar – ge den kunskapen vidare till dina läsare, så kommer de återkomma.

Bilder och text

För att skapa en intressant modeblogg är det viktigt att text och bilder passar ihop. Det finns många stora bildbanker där du kan ladda ner bilder helt gratis. Det ger dig möjlighet att ha snygga fotografier till dina blogginlägg – vilket är särskilt viktigt i en modeblogg. Men, tänk på att många andra modebloggar också använder samma bilder, så försök hitta bilder som inte alla andra redan använt. Tänk också på att bild och text bör gå ihop. Om du skriver om ekologisk shopping bör din bild återspegla texten. Låt bilderna förstärka texten, och inte bara vara något vackert som flimrar förbi läsarens ögon. Ett tips är att också ta egna bilder. Om du inte vill vara med på bild själv, kan du be någon vara modell eller så använder du en provdocka. Men, en modeblogg som ska generera pengar kräver nästan att du också är med på bild och att du visar upp olika kläder som du brukar använda.

Respons

För att skapa dynamik på din modeblogg behöver du aktiva läsare. Be dina besökare att kommentera i kommentarsfältet och var noga med att svara dem så snabbt du kan. Försök också att svara dina läsare så respektfullt som möjligt, även vid kritik – det kommer du att vinna på i längden.