Är det inte fascinerade ändå att se bilder på mat som publiceras? Det ser alltid så aptitligt ut och är alltid så fint upplagt. När en själv sedan skall laga samma sak så ser det till synes inte lika bra ut och kanske smakar det heller ej lika fantastisk så som det föreställs. Detta kan naturligtvis vara en känsla hos en själv, men även en insikt om att mat ofta gör sig bättre på bild.

Steg för steg beskrivning

Bloggar idag är upplagda på olika sätt. Några föredrar att skriva mycket medan andra fokuserar på att ta bra bilder och att förmedla saker via dem istället. Båda kan fungera lika bra beroende på tema på bloggen och hur läsarna föredrar att ta informationen till sig. Det som ändå kan skapa en faktor av delaktighet är matbloggar som beskriver recept via steg för steg beskrivning och bilder. Detta är egentligen ett genialiskt system för att få läsaren med sig ända till slutet. Som läsare kan det även vara lättare att ta till sig recept via detta system än när det enkom förklaras i text.

Genom en steg för steg beskrivning och bilder så är det lätt att följa och för att göra likadant. Alla kan inte laga mat eller baka, men genom att förenkla detta så mycket som möjligt så skapas goda chanser för att alla också skall kunna lära sig. Det är dessutom trevlig som läsare att följa med från start till mål, det upplevs som att den som skriver bloggen också då vill att läsarna skall försöka och att använda sig av recepten. Skulle bloggaren ej vilja detta så skulle personen heller ej lägga ner så mycket tid för ett sådant inlägg. Det krävs en riktig inspiratör till bloggare för dessa beskrivningar och det är det som kan ge en trogna läsare i slutändan, när bloggaren vill inspirera vidare.