Tack vare digitaliseringen och att arbeta hemifrån har blivit allt vanligare har vi numera möjligheten att kunna blogga var vi än är. Det enda du behöver för att blogga är en bärbar dator och tillgång till internet. Sedan kan du blogga även när du är på resande fot eller håller på att flytta från en ort till en annan. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan blogga när du är på resande fot.

Kontorshotell

Om du ska stanna lite längre på en ort kan det vara en bra idé att hyra in dig på ett kontorshotell. Det finns kontorshotell runt om i hela Sverige, vilket gör det möjligt för dig att kunna blogga om du exempelvis reser runt i Sverige på din semester. För att hitta ditt nästa kontor kan du gå in på Workaround där du kan se vilka kontorshotell som finns på den ort du befinner dig i. Då kan du enkelt få tillgång till en arbetsplats med allt vad det kan innebära och du kan ägna dig åt dina arbetsuppgifter under dagen för att sedan kunna återgå till ditt vardagsliv eller din semester. Att vara på resande fot kan vara ganska ensamt, åtminstone om du reser på egen hand. På ett kontorshotell får du kollegor, vilket i sin tur kan vara början på nya bekantskaper och kan vara värdefulla kontakter.

Wifi

Även om du har med dig din dator när du är på resande fot så behöver du ha tillgång till wifi för att kunna blogga. Det finns routrar och mobilt bredband du kan köpa och ha med dig om du till exempel upptäcker Sverige med din van eller husvagn.

Men eftersom mobilt bredband inte alltid är lika pålitligt och kan sluta fungera kan du ändå behöva ta dig in till civilisationen för att du ska kunna publicera dina blogginlägg och arbeta med att driva din blogg. Det bästa du kan göra om du befinner dig i en sådan situation är att gå till ett café. På de allra flesta caféer får du tillgång till wifi om du är kund. Det kan vara riktigt trevligt att ta en fika samtidigt som du bloggar.

Inställda inlägg

Ett annat bra knep för att du ska kunna hålla din blogg uppdaterad även när du är på resande fot är att se till att skriva inlägg i förväg. På de allra flesta bloggplattformarna har du möjlighet att välja när inlägget ska publiceras. Det betyder att du kan publicera inlägg i förväg. Om du till exempel behöver ta ledigt ett par dagar eller om du inte skulle ha tillgång till internet så uppdateras din blogg ändå.