«Dagens outfit» blev ett begrepp runt år 2005 då bloggarna blomstrade som mest. Alla som hade en blogg om mode eller livsstil under den här tiden visste värdet i att visa upp en ny outfit varje dag. Med hjälp av digitalkamera eller webbkamera visades en helkroppsbild upp tillsammans med en förteckning över plaggen man bar och och vad de kostade. Trots att bloggar utvecklats är dagens outfit fortfarande ett koncept att tjäna pengar på och vi kommer att berätta hur du ska göra.

Samarbeta med butiker

Du som har en blogg med några tusen läsare och uppåt har god chans att få till ett samarbete på bloggen. Första steget är att välja ut en butik vars sortiment du gillar. Välj helst en med moderiktiga kläder som tilltalar den stora massan. Hos Johnells finns trendiga kläder för både dam och herr, vilket passar många. Fundera ut en bra butik och kontakta dem med ett förslag om att du gärna visar upp deras kläder i utbyte mot betalning. Dessa kläder kan du sedan använda i dina outfit-inlägg, med en uppmaning till läsarna om att köpa likadana.

Är man en stor inspirationskälla för folk tenderar de att vilja vara så lik en som möjligt. Därför har bloggare eller «influencers» en otroligt stor köpmakt då deras följare gärna vill ha allt de har.

Tjäna pengar på adlinks

Om man inte har så många läsare, eller av andra anledningar inte vill eller kan kontakta företag direkt för samarbete, kan man tjäna pengar på adlinks. Detta är länkar kopplade till olika varor i onlinehandeln. Visar du upp en tröja kan du till exempel genom adlinks länka till var läsarna kan köpa den tröjan. Här kan man tjäna pengar på två sätt. I vissa fall får du som blogginnehavare pengar så fort någon klickar på länkarna och besöker webbshoppen. I andra fall krävs det mer och ersättning utgår först när köp genomförts.