När man handlar smink vill man att det ska vara så naturligt som möjligt utan några skadliga ämnen som förstör huden eller framkallar irritationer och allergier. Förutom att sminket ska vara bra är det dessutom viktigt att det inte har testas på djur. Sådana produkter innehåller oftast mycket skadliga ämnen och kemikalier.

Tyvärr kan det vara svårt att veta vilka som använder sig av det och inte, då många större och världskända märken som MAC, Max factor och liknande, har en tendens att nyttja djurförsök, vilket jag personligen inte stöttar. Därför tänkte jag tipsa om några kända märken som är starkt emot all form av djurförsök i sina tester av produkter.

Sminkprodukter som inte testas på djur

  • Isadora – En av världens största sminkvarumärken som funnits ända sedan 1983 och grundades i Sverige. Isadora är starkt emot djurförsök och har dessutom helt oparfymerade produkter.
  • Youngblood – Är ett varumärke som grundades år 1996 i Kalifornien och som idag endast håller sig till veganska produkter som inte är djurtestade.
  • Real Techniques – Ett storslaget märke som var överallt för bara ett par år sedan. Detta märke säljer främst sminkborstar som endast är gjort på syntetiskt hår.
  • Anastasia Beverly Hills – Ett annat stort sminkmärke som funnits sedan 1997 och gjorde stor succé med sina ögonbryn- och countouringprodukter. Företaget är helt fria från all form av djurförsök i sin tillverkning.
  • Sweed Lashes – För den som älskar lösögonfransar och vill ha ett märke som inte testar eller använder sig av äkta hår är Sweed lashes en toppen produkt. Företaget kommer från Sverige och grundades år 2015.
  • Lumene – Ett finländskt företag från 1948 som tar helt och hållet avstånd från all form av djurplågeri. Många utav deras produkter är dessutom veganska och cruelty free.
  • Idun Minerals – Är ett varumärke som funnits med sedan 2011 och är helt grundat på mineraler som vårdar huden. Inte ett enda djurförsök så långt ögat kan nå med detta företag.

Utöver detta finns det många hygien och hudvårdsprodukter men även andra sminkrelaterade fabrikat som inte testas på djur. Djurens Rätt har listat upp majoriteten av alla dessa märken och företag som man vill känna igen för att slippa stötta en smärtsam och lidande industri som drabbar oskyldiga djur.

Webbsidor som säljer produkterna till billigare pris

Då jag vet att många väljer att fortsätta köpa produkter som använder sig av djurförsök på grund av att de kanske är något billigare än många av de veganska varumärkena är, vill jag passa på att tipsa om tre superbra webbsidor som säljer dessa produkter till ett billigare pris. Dessa är:

  • Cocopanda.se
  • Lyko.se
  • Nordicfeel.se

Alla dessa webbutiker är verkligen toppen för den som vill shoppa mycket för en billigare summa. Framförallt Cocopanda.se, då de har ett stort sortiment med flera olika kända och nya varumärken som säljer veganska produkter man lätt kan navigera sig till på deras hemsida.