Hur vanligt är det inte idag med alla dessa bloggar som finns? Bloggar utgör ett enormt stort antal och har klivit in med stormsteg i vår värld. Det som är så fascinerande med just bloggar är att dessa kan handla om precis vad som helst. Det kan vara allt ifrån företagsfilm till matlagning. Det finns inget rätt eller fel om vad man ska blogga om. Så länge man inte kränker någon med personliga angrepp är det tillåtet att blogga om allt man vill.

Många som bloggar gör det enbart för sitt intresses skull. Andra kanske faktiskt tagit detta på fullt allvar och gjort det till sitt dagliga jobb. En del har även lyckats så bra med sin blogg att de kan leva på den som en stadig inkomst. Det är coolt!

Att kunna få så oerhört många människor att följa sin blogg som medför att man kan ha det som levebröd är fantastiskt. Många människor har därför tagit efter trenden och kanske försökt sig på detta med att blogga men inte lyckats riktigt lika bra. I Aftonbladet finns en intressant artikel där landets bästa bloggare ska koras i en tävling. Detta bevisar hur stort bloggandet blivit.

Så vad ska man då göra för att lyckas med sin blogg? Bra fråga som kanske inte har något svar som kan klassas som facit. Det man bör tänka på när man bloggar är förstås att ha en röd tråd genom sin blogg. Går man ut och sprider att man bloggar om ett visst ämne eller inriktning mot något bör man hålla sig inom det området. Man bör inte sväva iväg på andra håll genom att helt plötsligt börja blogga om något som skiljer sig helt från det man byggt upp bloggen på. Ett tydligt exempel på detta kan vara att man bloggar om mat och kanske då specialiserat sig på asiatiska maträtter. Då kan bloggen inte helt plötsligt börja skriva om hushållskost eller fast food. Upplägget på en sådan blogg skulle ge en bild av att vara oseriös och då skulle man kanske tappa följare i stort antal på en gång. Och bloggen skulle kunna få onödigt dåligt rykte om sig.

Vidare bör man också uppdatera sin blogg regelbundet. Följare som läser en specifik blogg gör det för att hela tiden få läsa där nya inlägg. Slutar bloggen att komma med nyheter kan följare tröttna av det skälet och tillslut lämna den helt och hållet. Ingen vill läsa gamla nyheter på en blogg.

Det som är grejen med att blogga är ju att tillföra nya saker och information om det ämnesområde som bloggen handlar om.

Vill man tjäna lite extra på sin blogg är det ett hett tips att låta företag och andra verksamheter hyra annonsplats där besökare kan klicka in sig på någon av annonserna; därmed kan bloggens ägare tjäna en slant då varje klick in på en annons är värd en summa pengar.