Idag finns det en myriad av olika bloggar att läsa, och bloggandet skulle rentav kunna benämnas som en riktigt modern hobby. Genom att skapa en hemsida och helt enkelt dela med dig av din vardag eller dina intressen kan du nuförtiden både uttrycka dina åsikter, sprida dina kunskaper och dessutom träffa en massa olika människor från hela världen. Många drömmer också om att tjäna pengar på sin blogg, men frågan är om det överhuvudtaget går att tjäna in större summor, och i så fall hur? I den här artikeln tittar vi på några av de absolut bästa alternativen.

Reklam

Reklam är nog vad de allra flesta spontant tänker på när det gäller att tjäna pengar med hjälp av bloggen, men det är faktiskt en av de sämsta metoderna du kan använda dig av. För det första tjänar du i princip ingenting per klick, så det krävs att tiotusentals personer klickar på reklamen för att du ska tjäna några hundralappar. Utöver det upplevs reklamen ofta som störande och sänker kvaliteten på bloggen. Har du däremot redan väldigt många följare kan väl utvalda reklamer generera en inkomst, även om den är långt ifrån tillräcklig för att du ska kunna försörja dig på den. Men att få in 500-1000 kr eller mer i månaden utan att behöva lyfta ett finger är trots allt ingenting att klaga över.

Utveckla en e-kurs

Ett av de bästa sätten du kan tjäna pengar på via bloggen är att först nischa den inom ett fält du är duktig på, t.ex. bowling eller andra populära sporter i Stockholm, och sedan utveckla en egen kurs som du erbjuder online. Det är väldigt enkelt att locka en hel del kursdeltagare världen över genom att sätta ett lågt pris som 130 kr, om du exempelvis har en matblogg eller en reseblogg. Det du bör satsa på i det fallet är att marknadsföra bloggen ordentligt via sociala medier, gärna även via betalda annonser så att du når ut till en riktigt stor målgrupp. Genom att först välja ut din målgrupp, exempelvis personer i Europa och USA, väljer du ett lågt pris som folk på de kontinenterna har råd att betala, vilket leder till att många nappar på ditt erbjudande.

Skriv en e-bok

Ett annat alternativ som är enkelt att åstadkomma är att skriva en e-bok. Även i det här fallet krävs det att du är kunnig inom ett visst område som är relaterat till din blogg, och du måste givetvis också vara ganska duktig på att skriva. Men eftersom internet är fullt av skrivtips och andra resurser för den som vill utveckla sina skrivkunskaper behöver det inte utgöra något som helst hinder. Något du kanske inte vet är att du kan ge ut boken själv via vissa hemsidor, så du behöver faktiskt inte ens ha en ansvarig bokförläggare!