Att driva en blogg är som ett arbete, speciellt de bloggar som har många följare. De är inspiratörer för andra människor och driver ofta bloggen som ett del- eller heltidsarbete. Då det blivit så moderiktigt med bloggar så är jakten på den perfekta designen viktigt av bloggen. Att synas för sina läsare och att ha den så modern som möjligt att följarna fortsätter att följa.

Lätt att läsa

Vad som ofta kännetecknar en modern blogg är att det skall vara lätt att läsa. Det skall inte vara långdragna texter, detta skapar att människor inte orkar läsa utan kan då lätt ta sig vidare till en annan blogg istället. Kort och koncis skall texten och inläggen vara, gärna varvat med någon passande bild till texten.

En modern blogg skall även vara lätt att navigera sig på. Tydliga kategorier och en sökfunktion där det går att söka efter gamla inlägg eller på ord som intresserar läsaren lite extra. Det finns designhjälp att få för att skapa en sådan modern blogg som möjligt, för att öka chansen till fler läsare. Förutom att ha välskrivna texter och bilder på bloggen gäller det att vara taktisk för att locka läsare till sig.