Det är spännande att läsa andras bloggar, dels för att ta del av innehållet men även för att se hur  andra människor uttrycker sig. Det ligger väldigt mycket i språket och alla uttrycker sig så pass olika. Några mer professionellt även i det privata medan en del skriver så som de talar. Det spännande med detta är att flertalet har gått i de svenska skolorna, lär sig samma saker under lika lång tid, men ändå skiljer det sig så otroligt mycket från person till person hur det skrivs och uttrycks. Är det inte spännande ändå? Genom med några ord kan så mycket tolkas in i skriften beroende på vilka ord som används och i vilken ordning de sätts ihop.

Där det inte behövs lika mycket ord och meningar i den meningen är på matbloggar. På matbloggar läggs det generellt upp mer bilder istället och beskrivningar på hur maten skall lagas eller hur bakverket skall bakas. Där finns det inte lika mycket text att analysera.

Vegetarisk blogg

Det som skiljer sig lite från andra matbloggar är vegetariska bloggar finns det upplever sig om. En vegetarian månar otroligt mycket om djuren och naturen, vilket då också får sig uttryck i bloggen. Det beskrivs lite mer bakom recepten och det finns även inlägg där det skrivs hjärtligt om djur, hur befolkningen borde ta tillvara och måna om dem bättre.

I dessa bloggar finns mer text att analysera, ett budskap som vill nå ut med hopp om att fler människor tänker sig för med val av mat, utan att döma själva. Sällan går det att läsa om rätt och fel egentligen, många försöker enbart få fram information och fakta för att alla sedan själva skall kunna ta egna beslut om vad som är rätt och fel för dem.