När det talas om mode är det många som kopplar detta till kläder, mode kan dock vara så mycket mer än bara kläder. Mode finns i alla möjliga olika genrer, både som kläder självfallet men även som inredning, matmode, mode bland bloggar och skor. Mode är det som är inne just nu, vad som styr trenderna idag.

När det kommer till mode av inredning så var det bland annat mode med träinredning under 90-talet. Mycket furu fanns i huset, från golv till tak. I det moderna Sverige idag är det istället den stilrena inredningen som har tagit överhand. Mycket vitt och minimalistisk inredning finns att se i många hem.

Det är inte alla som är intresserade av mode, många följer istället sin egen stil och mode för en själv. Medan andra finner detta mer intressant och följer trenderna hur det ser ut både nationellt som internationellt. Det är alltså högst individuellt var intresset ligger i modet, oavsett vilken gener det tillhör. Men för den intresserade så finns det en uppsjö av inspiration av mode att finna på Internet, allra främst via bloggar där det delas tusentals av bilder varje dygn. På dessa bloggar går det att finna det allra senaste, varje dag.